Tomtkö - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Är du intresserad av att köpa tomt i Skövde? Vad roligt! Här kan du läsa om hur tomtkön fungerar och hur du tar ett första steg mot ditt drömboende.

 

Ansökan till tomtkön sker här via vår E-tjänstplattform. Det kostar 400 kr i registreringsavgift som betalas vid registreringen med kortbetalning . Behöver du uppdatera din information gör du även det via plattformen. Markera gärna att du vill ha avisering både via mail och sms så att du inte missar något utskick.

Du måste vara 18 år för att få ställa dig i tomtkön och du behöver tillgång till bank-ID och mejladress. Platsen får inte överlåtas.

Vi tar årligen ut en avgift om 400 kr för att få stå kvar i tomtkön. Ett separat utskick med information görs i samband med detta.

Tomt som köps via tomtkön är i huvudsak tänkt att användas av köparen som egen bostad. Villkor för överlåtelse framgår av köpeavtalet.

När kommunen har beslutat att släppa tomter till tomtkön så fördelas dessa efter den sökandes könummer och önskemål. Din aktuella köplats redovisas på Mina sidor i E-tjänsten.

Du står kvar i tomtkön så länge du betalar den årliga avgiften eller tills det att du har ett påskrivet köpebrev. När du har köpt en tomt så är du hjärtligt välkommen att ställa dig i kö igen.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du måste vara fyllda 18 år

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa